Koncertuzvedums “Mazais princis” janvārī būs skatāms Liepājā

Aizvadītajā vasarā festivālā “Liepājas skaņas Rundāles pilī” Liepājas Simfoniskais orķestris pirmo reizi piedāvāja ģimenēm ar bērniem noskatīties muzikālu izrādi “Mazais princis”. 13. un 14. janvārī četros seansos to varēs piedzīvot arī klausītāji Liepājā, koncertzāles “Lielais dzintars” Dzintara Jurgelaiša kamerzālē.

Kultūrizglītības programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros izrādes seansi notiks 13. janvārī pulksten 10 un 12, kā arī 14. janvārī pulksten 12 un 15.

Koncertuzvedums “Mazais princis” tapis Spēlmaņu nakts un Lielās mūzikas balvas laureātes – režisores Zanes Kreicbergas tandēmā ar komponistu Andri Vecumnieku.

Slaveno Antuāna de Sent-Ekziperī stāstu izspēlēs Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi – flautists Reinis Lapa, obojists Mārtiņš Zālīte, klarnetists Kārlis Catlaks, fagotists Artis Zēns, mežradznieks Ingus Novicāns un trompetists Mārtiņš Zujs kopā ar aktieri Ēriku Vilsonu. Uzveduma scenogrāfijas autors ir Varis Siliņš.

“Šajā koncertizrādē gribam radīt vienas nelielas bērnības atmiņas vecākiem un vienu lielu fantāzijas piedzīvojumu bērniem,” stāsta komponists Andris Vecumnieks. “Mēs visi esam bērni, neatkarīgi no vecuma, un, kad esam bērni, gribam pēc iespējas ātrāk pieaugt, bet, kad esam pieauguši, mums atkal gribas būt bērniem.”

“Manuprāt, nekad nav par vēlu atgriezties bērnībā, nu tādā pareizā nozīmē – justies kā bērnam, dzīvot kā bērnam, uztvert visu apkārtējo pasauli kā bērnam – tas ir tāds svaigs skatījums un to mēs gribam nodot mūsu skatītājiem,” papildina aktieris Ēriks Vilsons.

Antuāna de Sent-Ekziperī "Mazais princis" ir poētisks stāsts par to, kā lidmašīnas pilots, kurš, ciešot avārijā, nosēžas tuksnesī un tur satiek mazu zēnu, kas uz Zemi atlaidies no neliela asteroīda. Stāsts ir filozofisks, un tas ietver sabiedrības kritiku, vienlaikus pārdomājot pieaugušo pasaules dīvainības. Lai arī pasniegts kā bērnu grāmata, “Mazais princis” pieaugušajiem lasītājiem devis vairākas atklāsmes par cilvēka raksturu.

Biļetes uz koncertuzvedumu “Mazais princis” pieejamas “Biļešu Paradīzes” tīklā.

Koncerta norisi atbalsta Latvijas Republikas kultūras ministrija, Liepājas pilsētas pašvaldība un kultūrizglītības programma “Latvijas skolas soma”.

JAUNUMI