KONCERTINTERVIJU CIKLS "TUVĀK" – EDGARS VAIVODS (SITAMINSTRUMENTI)

07.10.2021    19:00
tiešraidē no koncertzāles "Lielais dzintars"

Šajā īpašajā distancēšanās laikā radītais Liepājas Simfoniskā orķestra projekts TUVĀK ir attālināta tikšanās mūzikā un sarunā ar orķestra mūziķiem uz “Lielā dzintara” skatuves. Publikas mīlētais kolektīvs šobrīd daudziem asociējas vien ar  brīnišķīgu skaņu un skatuves kopskatu koncertzālē, pilī vai koncertarēnā, bet tuvāk iepazīt unikālās personības, kas veido šo orķestri, līdz šim nav bijusi iespēja. Šis koncertcikls, kas norisinās jau kopš aizvadītā gada vasaras, ir guvis lielu klausītāju atzinību, tāpēc arī šogad turpinām piedzīvot aizraujošas tikšanās ar Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķiem. Koncertsarunu cikls piedāvā baudīt gan apgarotu orķestra mākslinieku solo spēli visdažādākajos mūzikas stilos, gan sarunu ar koncertzāles vadītāju Timuru Tomsonu, kur uzzinām, kas papildus mūzikai aizrauj un iedvesmo mūsu mūziķus.

Šī būs kārta beidzot tuvāk iepazīt arī Liepājas Simfoniskā orķestra sitaminstrumentālistu EDGARU VAIVODU. Muzikālajā daļā varēsim baudīt jaunzēlandiešu komponista Džona Psatas (John Psathas) kompozīciju timpāniem un skaņu ierakstam ar nosaukumu "Planet Damnation" un franču komponista Emanuela Sežurnē (Emmanuel Séjourné) skaņdarbu "Attraction" marimbai, vibrafonam un skaņu ierakstam.

Koncerta formāts ir paredzēts interneta tiešraides režīmam, tādēļ ilgs nepilnu stundu bez starpbrīža. BEZMAKSAS tiešraidi varēs vērot tepat Liepājas Simfoniskā orķestra mājas lapas www.liepajassimfoniskais.lv video galerijā.