29. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls. GEORGIJS OSOKINS. Friderika Šopēna klaviermūzika

02.07.2021    20:00
Koncertzāle LIELAIS DZINTARS, lielā zāle

Georgijs OSOKINS – klavieres

Programmā:
Frideriks ŠOPĒNS

*

Spožā uzvara prestižajā Šopēna konkursā Varšavā, koncertdarbība un vizuālais tēls – viss liecina, ka starptautiski atzītais pianists Georgijs Osokins ir ciešā garīgā tuvībā ar dižo poļu ģēniju.

Arī mums būs iespēja par to pārliecināties programmā, kas veltīta tikai un vienīgi Šopēnam – sapņainam, brāzmainam, vīrišķīgi ieturētam, pārjutekliskam, neizzināmam, uzminamam.

Programma veidota oriģinālā un aizraujošā dažādu žanru kompozīciju virknējumā.

Ievadā likta noktirne; protams, skanēs komponistam tik tuvās mazurkas (viņa radošā mūža caurviju žanrs), būs kādas 10. opusa un 25. opusa etīdes (arī tā, ko mēdz saukt par “Revolucionāro”) un daži eleganti valši; pirmās daļas saturā ievīta aizraujošā, kontrastpilnā Fantāzija faminorā un Trešā balāde, kuras tapšanu, iespējams, iedvesmojis kāds ūdens gars, savukārt koncerta noslēgumā likta vērienīgā un karaliskā Polonēze Labemolmažorā op. 53.

Atbalsta: Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds un Liepājas pilsēta.

KLAUSĪTĀJU IEVĒRĪBAI: Visi šī gada zvaigžņu festivāla koncerti šobrīd plānoti ar atvieglotiem drošības pasākumiem, kas paredz apmeklētājus, kas ir vakcinējušies pret vai pārslimojuši Covid-19 un to apliecina ar derīgu Covid-19 sertifikātu. Vairāk informācijas Kultūras Ministrijas mājas lapā https://www.km.gov.lv/lv/jaunumi un www.Covid19sertifikats.lv

Pirkt biļeti