2. Latvijas Mūzikas Lielais koncerts

02.09.2023    19.30
Rīga, Mežaparka Lielā estrāde

Lai atskaņotu visu laiku Latvijā mīlētāko komponistu skaņdarbus, 2. septembrī Mežaparka Lielajā estrādē kopīgā koncertā vienosies teju simts pašmāju mūziķi. Sarūpējot klausītājiem īstus populārās mūzikas dziesmu svētkus, uz skatuves Otrajā Latvijas mūzikas lielajā koncertā kāps dažādu žanru mūzikas zvaigznes – no aktuālākajiem reperiem līdz nepārspētiem skatuves grandiem un orķestrim.

“Otrais Latvijas mūzikas lielais koncerts turpinās tradīciju un programmā ietvers gan pārbaudītas vērtības, gan drosmīgus eksperimentus, tādējādi vienojot visu paaudžu klausītājus. Kamēr pirmais lielkoncerts bija veltīts tieši Raimonda Paula daiļradei, šogad mūziķi izpildīs daudz un dažādas Latvijas dižgaru rakstītas dziesmas, kas tapušas kā pagājušajā, tā šajā gadsimtā. Dzirdēsim gan Imanta Kalniņa, gan Ulda Stabulnieka, Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna un citu Latvijā mīlētāko komponistu skaņdarbus,” par notikuma ideju stāsta koncerta mūzikas producents un radošais direktors Arstarulsmirus.

Mežaparka Lielo estrādi pieskandinās kā aktuālākās pašmāju mūzikas zvaigznes, tā visos laikos populāri skatuves grandi un klasiskās mūzikas profesionāļi, kuru sniegumu papildinās mūsdienīgi DJ Monsta radīti ritmi.

LIEPĀJAS SIMFONISKAIS ORĶESTRIS, DIRIĢENTS JĀNIS IVUŠKĀNS, RĪGAS KAMERKORIS “AVE SOL”, ROBERTS BALANAS, GUSTAVO, ROLANDS ČE, “SINGAPŪRAS SATĪNS”, “SUDDEN LIGHTS”, “INSTRUMENTI”, BŪŪ, “CITI ZĒNI”, “THE SOUND POETS”, “MAZAIS PRINCIS”, AMINATA, AIJA ANDREJEVA, “JUMPRAVA”, “100. DEBIJA”, ŽORŽS SIKSNA, IGO, LAIMA DIMANTA, SERGEJS JĒGERS.

Latvijas Mūzikas lielkoncerta tradīcija aizsākās 2022. gada 10. septembrī, kad Daugavas stadionu pieskandināja Raimonda Paula daiļradei veltīts koncerts. Piedaloties Latvijā iemīļotiem mūziķiem, ar nebijušu vērienu programmā izskanēja gan Maestro pārlaicīgās kompozīcijas, gan pašu mākslinieku lielākie hiti, vienā dziesmā saliedējot dažāda vecuma auditoriju. “Latvijas Pasākumu forums” lielkoncertu atzinis par 2022. gada izcilāko notikumu Rīgā.

Par koncerta vizualizāciju režiju kā pērn, tā arī šī gada septembrī rūpēsies apbalvotais pašmāju režisors Papa Chi: “Latvijā radītās mūzikas svētkus Mežaparkā esam iecerējuši kā neskaitāmu pārsteigumu pārpilnu mega izrādi. Mēģināsim pārspēt jau pirmajā lielkoncertā radīto grandiozo skatuves risinājumu, kā arī strādāsim ar vizuālo priekšnesumu daudzveidību un piedāvāsim iepriekš neredzētus tehniskos risinājumus.”

Biļešu cenas:
Stāvvieta 40 eiro
Fanu zona (stāvvieta pie skatuves, ierobežots vietu skaits) 45 eiro
Sēdvietas no 55 līdz 70 eiro

Bērniem līdz 7 gadu vecumam (ieskaitot), neaizņemot atsevišķu sēdvietu, ieeja bez maksas.

Personām, kuras pavada cilvēkus ar invaliditāti, ratiņkrēslos vai ar redzes traucējumiem, iepriekš sazinoties ar koncerta organizatoriem, ieeja tiek nodrošināta bez maksas.

Koncerta norises vieta: Mežaparka Lielā estrāde, Ostas prospekts 11, Rīga.

Pirmie mākslinieki uz skatuves kāps plkst. 19.30. Ieeja pasākumā no plkst. 18.00 Apmeklētāji norises vietā tiek aicināti ierasties savlaicīgi.

Aktuālajai pasākuma informācijai sekot šeit

Pasākuma norises vietā aizliegts ienest ēdienus un dzērienus, darbosies kafejnīcas un bārs.

Pasākumu rīko SIA REKU.

Pirkt biļeti